Zapiekane kajzerki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapiekane kajzerki idealne na kolację.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bułki kajzerki
    żółty ser
    ulubione plasterki wędliny (szynka, salami itd.)
    koncentrat pomidorowy
    przyprawy (np. majeranek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Wędliny Przekąski Ser

Zapiekane kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę nacinam na nacięciach, ale nie do końca. Otwieram na tyle, by polać koncentratem pomidorowym oraz dodać plastry żółtego sera z wędliną. Posypuję ulubionymi przyprawami, u mnie jest to majeranek. Na blaszkę rozkładam papier do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika (u mnie około 180 stopni). Sprawdzam co jakiś czas, czy bułka jest odpowiednio chrupka, ale u mnie pieczenie trwało gdzieś około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Sery Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować