Bułki z kaszanką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bułki na wynos do pracy, do szkoły, na piknik. Bułeczki są mięciutkie, bardzo szybko znikają. Miłośnicy kaszanki będą zachwyceni.

  • 2 godz.

Składniki:

  • przepis na 8 sztuk

    30 dkg mąki pszennej typ 650
    1 dkg drożdży
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka oliwy
    150 ml wody ciepłej
    cukier szczypta

    farsz
    30 dkg kaszanki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Pieczywo Bułki

Bułki z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto zarobione wyrośnięte 1. Do miski przekładam drożdże, łyżkę mąki, cukier, dolewam wodę letnią taką ilość żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany. Mieszam i odstawiam do wyrośnięcia na około 30 minut, przykrywam ściereczką. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dolewam wodę resztę, dodaję sól i ciasto wyrabiam. Na końcu dodaję oliwę i jeszcze raz zarabiam. Odstawiam go wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • ciasto podzielone na 8 częśći 2. Ciasto przekładam na deskę podsypaną mąka formuję wałek i dzielę na osiem części.
  • kaszanka dodana na bułce 3. Na każdej części układam po łyżce kaszanki i sklejam bułki. Odstawiam do wyrośnięcia na blaszce wysmarowanej.
  • bułki odstawione do wyrośnięcia 4. Bułki przed pieczeniem posypuję mąką jeszcze. Piekę 15 minut temp 220 stopni. Najlepsze są ciepłe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować