Smakowite delikatne i soczyste roladki z szynką oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i pysznym serkiem do smarowania to strzał w dziesiątkę.
Rodzinka bardzo zadowolona z pysznego obiadu.
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
pierś z kurczaka podwójna,
papryka czerwona 1/2 szt,
suszone pomidory z czosnkiem kilka szt,
szynka konserwowa kilka plastrów,
serek do smarowania 100 g,
musztarda łagodna 1 - 2 łyżki, (w zależności od smaku),
sól i pieprz do smaku,
przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka,
czosnek granulowany 1 płaska łyżeczka,
jajka 2 do panierowania,
bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia,
Drobiowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka oczyścić z błonek,opłukać i osuszyć.
Następnie lekko ponacinać i rozbić tłuczkiem.
Oprószyć solą, pieprzem a także delikatnie posmarować musztardą.
Na każdej piersi ułożyć plasterki szynki, kilka suszonych pomidorów, paseczki papryki czerwonej oraz kawałki serka do smarowania.
Zwinąć ciasno w roladkę.
Każdą roladkę panierować w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do kurczaka a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po upieczeniu roladki położyć na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze