Naleśniki z kaszą i białym serem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Nie miałam ochoty na naleśniki na słodko - powstało więc bardzo udane i przede wszystkim zdrowe połączenie kaszy perłowej i białego sera z dodatkami które znalazłam w lodówce :)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
    - jajka: 3 sztuki
    - woda: 1 szklanka
    - mleko: 1.5 szklanki
    - mąka pełnoziarnista: 1.5 szklanki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    FARSZ:
    - kasza perłowa: 300 gramów
    - bulion warzywny lib grzybowy: 600 mililitrów
    - ser twaróg chudy: 350 gramów
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - koperek: 1 pęczek
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - pieczarki: 8 sztuk
    - masło: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki z kaszą i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować razem z oliwą.
  • 2. Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody. Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.

    W międzyczasie usmażyć nalesniki.
  • 3. I. Wersja: Na naleśniki, na środek nałożyć farsz, zwinąć, podawać na ciepło.

    II. Wersja : Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.
  • 4. Składniki odżywcze (1 duży naleśnik):

    kcal: 250; białko: 14,4 g; tłuszcz: 6,3 g; węglowodany: 35 g; błonnik: 2,7g
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować