Zapiekanka dyniowa z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To moja improwizacja. Odmroziłam mus dyniowy, miałam usmażyć z niego placuszki lub ugotować kluseczki, ale że miałam ochotę na coś bardziej słodkiego, pokombinowałam i mam oto taką pyszną zapiekankę.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gram drobnego makaronu
    Cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy w proszku, 64 gram, bez cukru
    3 łyżki cukru
    3 szklanki słodzonego musu z dyni ( rozgotowanej dyni)
    3 jajka
    1 szklanka słodkiej śmietany 30%
    100 gram posiekanych orzechów włoskich
    4 łyżki wiórek kokosowych
    Naczynie żaroodporne lekko natłuszczone masłem.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekanka dyniowa z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mus z dyni wymieszać z kokosem i wanilią.
    Makaron ugotować na półtwardo, osączyć.
    Do śmietany dodać jajka, cukier, orzechy i budyń w proszku, zmiksować podręcznym blenderem.
    Połączyć makaron z musem dyniowym i wlać masę jajeczną z orzechami, wymieszać. Przelać do formy i zapiec w 180 st z termo obiegiem przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Budyń waniliowy Dynia Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować