Pierś drobiowa z brzoskwiniami i porem w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę, paprykę w małą, pora w talarki.
2.Mięso przyprawić solą, pieprzem , papryką i czosnkiem granulowanym, przysmażyć lekko na maśle z olejem, przełożyć do miseczki.
Na tym samym tłuszczu (w razie potrzeby dodać) poddusić krążki pora i paprykę, lekko posolić.
3.Wszystko wymieszać na głębokiej patelni, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, wlać śmietankę i dusić aż odparuje tworząc sosik, doprawić jeszcze do smaku solą i białym pieprzem, posypać natką pietruszki.
4.W czasie kiedy dusi się potrawka ugotować ryż, gorący porcjami wysypywać na talerze, tworząc w środku jakby gniazdko w którym umieścić potrawkę wraz sosem.
Komentarze