Mielone z brukselką

5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne i soczyste kotleciki mielone :)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    1 cebula starta na tarce
    1 jajko
    1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta
    1 łyżka natki pietruszki
    sól, pieprz
    bułka tarta do obtoczenia
    Do nadzienia:
    10 średnich brukselek
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Brukselkę obgotowujemy przez około 10 minut w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy (
    2. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cebulą, jajkiem, natka pietruszki oraz solą i pieprzem. Wyrabiamy je dotąd aż nie będzie przywierać do dłoni.
    3. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po jednej brukselce i zalepiamy w kulkę obtaczając w bułce tartej. Tak postępujemy z kolejnymi kotletami.
    Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Brukselka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować