Buddha bowl z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne i zdrowe danie. Świetnie nadaje się na śniadanie, obiad albo wtedy kiedy najdzie nas ochota aby coś zjeść.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ryż 100 g,
    tuńczyk w oleju 120 g (masa po odsączeniu),
    jajko 1 szt,
    marchewka 1 szt,
    mix sałat 2 garście,
    pomidorki koktajlowe 8 szt,
    mozzarella z bazylią 1 kulka,
    awokada 1/2 szt,
    pestki słonecznika, dyni i orzeszki pinii 2 łyżeczki,
    sok z cytryny,
    oliwa z oliwek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka Bowl

Buddha bowl z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudzić, tuńczyka odsączyć, jajko ugotować na twardo lub miękko (wg uznania), obrać i przekroić na pół, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, sałatę porwać na mniejsze kawałki, mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na pół, awokado skropić sokiem z cytryny i pokroić w kostkę. W dwóch miseczka rozłożyć ryż, tuńczyka, następnie układać marchewkę, sałatę, pomidorki, mozzarellę, awokado. Na środku ułożyć połówkę jajka. Całość posypać pestkami dyni, słonecznika i orzeszkami pinii. Przed podaniem polać oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować