Bankietowe mini kanapeczki

4.5 (160 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Małe kolorowe kanapeczki śniadaniowe ,choć nie tylko, bo rewelacyjnie spiszą się także na imprezę czy podwieczorek,
świetnie wyglądają i tak samo smakują.

Polecam też na leniwe niedzielne śniadanko z kubkiem gorącej ulubionej herbaty.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kromek pszennego chleba
    3 łyżki serka kanapkowego paprykowego
    6 liści sałaty lodowej
    3 plastry szynki gotowanej
    3 plastry pomidora malinowego
    3 papryczki czereśniowe z zalewy nadziewane tuńczykiem
    3 listki botwinki
    Koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Bankietowe mini kanapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kromek chleba foremką do ciasta w kształcie dużego serca wycinam mini kanapeczki, smaruję jedną warstwa serka kanapkowego układam po liściu sałaty, przyciskam drugą posmarowaną kromką serkiem do dołu, znów kładę plasterek sałaty, szynkę oraz pomidora, w całość wbijam wykałaczkę, nadziewam papryczki czereśniowe i liść botwinki, dekoruję odrobiną koperku i podaję.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Koper Papryka Serek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować