Potrawka cielęca ze świeżymi owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Dzisiaj to już chyba każde kubki smakowe dopieściłem :) Potrawka cielęca ze świeżymi owocami to doskonały pomysł na pyszny i zaskakujący obiad, również nie wymaga od nas wiele wysiłku. W czasie duszenia możemy spokojnie przygotować drugie danie :) Jeżeli nie ma pytań czas brać się za gotowanie ;)

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 500g udźca cielęcego
    300g malin
    200g borówek
    2 łyżki masła
    1l bulionu warzywnego
    3 młode marchewki
    150g śmietanki kremówki
    sok z połówki cytryny
    2 listki laurowe
    garść świeżego tymianku
    sól, pieprz do smaku
    garść natki pietruszki
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki masła
    szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Udziec Potrawka

Potrawka cielęca ze świeżymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziec cielęcy oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą na patelni. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy marchewki pokrojone w słupki, liście laurowe, ziele angielskie, natkę pietruszki, tymianek i owoce. Dusimy na wolnym ogniu przez kolejną godzinę, gdy mięso będzie już miękkie, dodajemy sok z cytryny, zagęszczamy śmietanką i mąką, rozrobioną z kilkoma łyżkami wywaru, i doprawiamy do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować