Zapiekanka z tortellini w sosie bolońskim

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedyś będąc u siostry jadłam wspaniałą zapiekankę z pierożków tortellini bardzo mi posmakowała i oczywiście przepis musiałam zabrać. Tak że przepis puszczam dalej zapiekanka smakowała całej mojej rodzinie jest syta i bardzo smaczna. Idealna na różne okazje.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g tortellini z mięsem
    500 g mięsa mielonego z łopatki
    słoik sosu bolońskiego
    2 łyżki oleju
    mała cebula
    sól i pieprz do smaku
    8 plastrów żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekanka z tortellini w sosie bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka 1. Pierożki tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę podsmażyć na oleju na patelni, dodać mięso mielone i podsmażyć aż mięso się udusi, wlać sos boloński i chwilkę dusić ok 5 minut. Ewentualnie przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  • zapiekanka 2. Do naczynia wylać połowę sosu z mięsem i wyłożyć całe pierożki ponownie zalać sosem z mięsem. Całość przykryć plastrami sera żółtego. Danie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec 25 minut.

Porady

Danie sprawdzi się na obiad lub kolację z znajomymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować