Udka bez kości faszerowane po węgiersku

4.49 (181 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób

Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:).

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6 szt. udek bez kości
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    3 ogórki konserwowe
    1 cebula
    3 łyżki ajwaru
    3 plastry sera
    12 cienkich plastrów wędzonego boczku
    sól, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka bez kości faszerowane po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ajwar mieszamy z olejem i przyprawami. Nacieramy nim udka.
  • 2. Paprykę i ogórki kroimy w paski, plastry sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku.
  • 3. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować