Truskawki ala Romanow

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

tradycyjny rosyjski deser, znany większości, ale nie z nazwy, nie ma nic pyszniejszego w okresie zbirów truskawkowych

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki świeże: 0.5 kilograma
    - likier pomarańczowy lub sok pomarańczowy: 50 mililitrów
    - cukier: 2 łyżki
    - śmietanka kremowa 30%: 200 mililitrów
    - śmietana gęsta 20%: 100 mililitrów
    - olejek waniliowy: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Truskawki ala romanow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, oczyścić ze szypułek. Pokroić na połówki lub ćwiartki, jeśli są duże. Wymieszać je z cukrem i likierem lub sokiem pomarańczowym. Wstawić do lodówki na 2 godziny (co jakiś czas zamieszać).
  • 2. Śmietankę 30% ubić z olejkiem waniliowym. Dodać kwaśną śmietanę i dokładnie wymieszać.
  • 3. Truskawki włożyć do pucharków (salaterek), polać sosem w którym się moczyły. Przykryć bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować