Ciasto jogurtowo-kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao , proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* ok.30 min.
2.krem cappuccino-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem,fixem, potem serkiem.Dodać kawę, zmiksować a na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować.Rozsmarować na biszkopcie.
3.Zaparzyć kawę i posłodzić w/g siebie.
Maczać biszkopciki w przestygniętej kawie i układać do blaszki na kremie.
4.krem jogurtowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem ze śnieżką, potem jogurtem Dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Na koniec wmieszać startą czekoladę i zaraz rozsmarować na biszkopcikach.
5.Na górę zetrzeć wafelka czekoladowego i ciasto schłodzić. Kroić najlepiej na drugi dzień.
Komentarze