Bajaderkowe kule z likierem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wyszedł mi za wysoki biszkopt ciemny, więc go troszkę ścięłam i dodałam trochę galaretki w cukrze oraz likieru czekoladowego dla smaku. Wyszły pyszne rozpływające się w ustach bajaderki obsypane wiórkami kokosu.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g biszkoptu kakaowego
    2 łyżki cukru pudru
    6 kostek galaretki w cukrze
    2 kieliszki likieru czekoladowego
    1/2 opakowania kokosu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bajaderkowe kule z likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki skruszyć biszkopt, dodać cukier puder oraz pokrojoną w kosteczkę galaretkę w cukrze. Następnie dodać likier i wymieszać łyżką. Dłonie zamoczyć w wodzie i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych.
  • 2. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować