Wyszedł mi za wysoki biszkopt ciemny, więc go troszkę ścięłam i dodałam trochę galaretki w cukrze oraz likieru czekoladowego dla smaku. Wyszły pyszne rozpływające się w ustach bajaderki obsypane wiórkami kokosu.
10 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
300 g biszkoptu kakaowego
2 łyżki cukru pudru
6 kostek galaretki w cukrze
2 kieliszki likieru czekoladowego
1/2 opakowania kokosu
Bajaderkowe kule z likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki skruszyć biszkopt, dodać cukier puder oraz pokrojoną w kosteczkę galaretkę w cukrze. Następnie dodać likier i wymieszać łyżką. Dłonie zamoczyć w wodzie i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Komentarze