Bigos z cukinii z marchewką, pieczarkami i koperkiem

4.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Cukinia to bardzo uniwersalne warzywo i tylko od inwencji kucharza zależy, co uda się z niego wyczarować.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie cukinie
    2 duże cebule
    200 gramów pieczarek
    300 gramów dobrej kiełbasy
    2 średnie marchewki
    świeży koperek
    sól, pieprz, olej.
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos z cukinii z marchewką, pieczarkami i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W głębokiej patelni lub w garnku przesmaż na oleju posiekaną cebulę razem z pokrojonymi w plasterki pieczarkami oraz kiełbasą pokrojoną również w plasterki. W międzyczasie zetrzyj na grubych oczkach cukinię oraz marchewkę i dodaj do reszty. Smaż jeszcze 2-3 minuty, dopraw solą i pieprzem, podlej połową szklanki wody i duś około 10 minut. Na koniec dorzuć posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować