Wieprzowina z kapustą al'a bigos po azjatycku z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Wieprzowina z kapustą smakuje jak bigos, ale po azjatycku. Jest smaczny i syty, a to tylko wyłącznie mój pomysł. Polecam wielbicielom kuchni azjatyckiej. Pycha !

Składniki:

  • Porcja dla 2 osób:

    Kapusta szatkowana 1 i 1/2 szkl.
    marchew 1 szt.
    brokuł 12-13 różyczek
    cebula prażona 2-3 łyżki
    bulion warzywny 250 ml.
    mięso wieprzowe- schab 250 gram.
    sos sojowy ciemny 1 łyżeczka
    sól, pieprz po 1 szczypcie
    olej 2 łyżki
    kasza jaglana 1 op.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Wieprzowina z kapustą al'a bigos po azjatycku z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0py5vr9 1. W woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy kapustę i startą na tarce marchew.
  • image-17cys77 2. Gdy kapusta lekko się przypiecze i zacznie wydawać aromaty dodać brokuł.
  • image-0apnoxp 3. Zalać bulionem.
  • image-1chdo69 4. Schab umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Najlepiej kroić ostrym nożem z góry, z ukosa. Dodać sól, pieprz oraz sos sojowy. Wymieszać.
  • image-19ph9d2 5. Dodać wieprzowinę do warzyw na patelni. Wymieszać i gotować na średnim ogniu ok. 20 min., aż bulion odparuje. Całość posypać prażoną cebulą.

    Kaszę dokładnie przepłukać wodą. Gotować 10 min. a następnie wylać wodę i ponownie wlać nową gorącą i dalej gotować kolejne 10 min.
    To wszystko po to, aby kasza nie miała goryczki.
    Na kaszę nałożyć nasz bigos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować