Wieprzowina z kapustą smakuje jak bigos, ale po azjatycku. Jest smaczny i syty, a to tylko wyłącznie mój pomysł. Polecam wielbicielom kuchni azjatyckiej. Pycha !
Wieprzowina z kapustą al'a bigos po azjatycku z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy kapustę i startą na tarce marchew.
2.Gdy kapusta lekko się przypiecze i zacznie wydawać aromaty dodać brokuł.
3.Zalać bulionem.
4.Schab umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Najlepiej kroić ostrym nożem z góry, z ukosa. Dodać sól, pieprz oraz sos sojowy. Wymieszać.
5.Dodać wieprzowinę do warzyw na patelni. Wymieszać i gotować na średnim ogniu ok. 20 min., aż bulion odparuje. Całość posypać prażoną cebulą.
Kaszę dokładnie przepłukać wodą. Gotować 10 min. a następnie wylać wodę i ponownie wlać nową gorącą i dalej gotować kolejne 10 min.
To wszystko po to, aby kasza nie miała goryczki.
Na kaszę nałożyć nasz bigos.
Komentarze