Kawowe beziki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczny deser gdy zostaną białka.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 białka
    180 g cukru
    2 łyżeczki kawy
    1/2 łyżeczki cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy

Kawowe beziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka ze szczyptą soli. Dodawać powoli do białek cukier i bić około 10 minut. Pod koniec ubijania dodać kawę i sok z cytryny. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać małe beziki z rękawa cukierniczego. Piec w 110 °C przez 90 minut.

Porady

Zamiast kawy można użyć zmielonych orzechów włoskich.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować