Bezglutenowe Syrniki jabłkowo-makowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Co powiecie na zdrowe i pożywne, bezglutenowe Syrniki jabłkowo-makowe;)
Ja uwielbiam syrniki i bardzo chętnie kombinuję z różnymi dodatkami. Spróbujcie, te wyszły przepyszne

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g twarogu półtłustego, 1 jajko, 100g jabłka startego na drobnych oczkach, 20g bg mielonego maku, 70g mąki ryżowej, 1 łyżeczka bg proszku do pieczenia, 1 łyżka ksylitolu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Śniadanie

Bezglutenowe syrniki jabłkowo-makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozetrzeć z jajkiem i ksylitolem, dodać resztę składników, wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kulki, spłaszczać i smażyć na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej jednorazowo ulubionym tłuszczem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować