REKLAMA
Nie ma chyba większej fanki ogórków kiszonych ode mnie :) Chrupiące, twarde i niebywale aromatyczne ogórki uwielbiam jako samodzielną przekąskę. Takie ogórki sprawdzają się również jako świetny dodatek do drugiego dania czy jako główny składnik zupy ogórkowej. Nie wyobrażam sobie również sałatki jarzynowej bez domowego ogórka kiszonego.
Kto jeszcze nie próbował robić ogórków małosolnych to niech szybciutko zabiera się do roboty, polecam pyszne i szybkie ogóreczki małosolne z zalewy z przyprawami, najlepsze są malutkie :) w taki sposób robię co roku :)
Bardzo prosta w przygotowaniu domowa wędlina, soczysta i smaczna. Pomysł na zaparzanie wędlin jest idealny dla osób, które nie mogą jeść pieczonych czy wędzonych. Kompozycja przypraw sprawia, że mięso jest delikatnie pikantne i ma ładny aromat. Przyprawami możemy się bawić. Możemy dodać kilka goździków, ziaren gorczycy, czy kminek, w zależności od naszej fantazji.
Przepis na marynowaną cukinię pochodzi ze starego zeszytu babci mojego męża. Taką cukinię chętnie zajadamy jako dodatek do obiadu lub po prostu jako przekąskę. Świetnie komponuje się także w sałatkach.
Uwielbiam to danie i gdy tylko uda mi się zdobyć dobrej jakości wołowinę, przygotowuję te zrazy dla rodziny.
Ostatnio skomentowane
Sałatka z makaronem z zupek chińskich z koperkiem i orzechami