Kremowa zupa pomidorowa z nutą kokosową

0 (0 ocen)

  • 25 min

Polecam z makaronem, mozzarellą i bazylią

  • 25 min

Składniki:

  • 800g pomidorów z puszki
    100g makaronu kolanka
    1 kulka mozzarelli (125g)
    1 średnia cebula
    250ml bulionu warzywnego
    400ml mleka kokosowego
    2 łyżki świeżego lubczyku
    1 łyżka masła
    sól, pieprz, cukier

    świeża bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Kremowa zupa pomidorowa z nutą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać pomidory, lubczyk, mleko kokosowe i bulion warzywny. Doprawić zupę solą, pieprzem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu około 15 min. Zupę zblendować na gładki krem. Gorącą zupę rozlać do talerzy, dodać makaron, pokrojoną w kostkę mozzarellę i udekorować świeżą bazylią. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Mleko Mozzarella Pomidor Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Fusion

Podobne przepisy

To może cię zainteresować