Camembert z batatowymi chipsami, szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zaledwie 4 główne, proste składniki, a uzyskujemy bombę smakową

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - Ser camambert: 1 sztuka
    - batat: 1 sztuka
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - szpinak liście: 10 sztuk
    - szalotka: 1 sztuka
    - czosnek świeży: 1 ząbek
    - olej: 1 szklanka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - cytryna: 1 sztuka
    - cukier: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Camembert z batatowymi chipsami, szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Camembert z chipsami batatowymi 1. Nastaw piekarnik na 160st, do rondla wlej szklankę oleju i postaw na gaz. na patelni zeszklij szalotkę, a nstępnie dodaj grubo krojone pieczarki i na ostrym ogniu całośc usmaż doprawiając solą i pieprzem. 1 sztukę batata obierz i potnij na szatkownicy, następnie wstaw na 5 minut do zimnej wody. Liście szpinaku umyj, osusz i zalej winegretem z soku cytryny, oliwy oraz posiekanego czosnku, dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Z krążka Camemberta odetnij górną warstwę skórki pleśniowej i wstaw do piekarnika na ok. 4-5 minut. Płatki batata wrzuc do rogrzanego oleju i smaż do czasu, aż osiągnie pożądany kolor (ok. 1 minuty). Na talerz wyłóż posolone chipsy ze szpinakiem, następnie plaster gorącego, rozpływającego się sera oraz pieczarki i nastychmiast podawaj. Przy dobrej organizacji pracy czas nawet dla dwóch dań będzie poniżej 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Bataty (słodkie ziemniaki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować