Barszcz z fasolą jaś

4 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Barszcz zabielany ,specjalnym dodatkiem jest fasola jaś

  • 1 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 żeberka wędzone
    5 buraków
    2 marchewki
    4 duże ziemniaki
    3 kulki ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    4 ząbki czosnku
    Puszka fasoli białej
    Majeranek
    Koper
    Smietana kremówka
    Jajko ugotowane
    Ocet lub sok z cytryny
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Barszcz z fasolą jaś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar na żeberkach wędzonych, dodaje liście laurowe, ziele angielskie, czosnek ( gotuje to 15 min) dodaje buraki potarkowane ( gotuje 30 min), dodaje ziemniaki w kostkę i marchewkę ( gotuje 15 min), dodaje Majeranek ,ocet ,sól, pieprz i puszkę fasoli ,koperek posiekany,kubek śmietany i gotowe.. Na talerz dodaje jajko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować