Zapiekanki na bagietce

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne sycące i aromatyczne domowe zapiekanki na bagietce. Wykonanie ich nie zajmuje zbyt wiele czasu, a radość domowników ogromna. Pieczarki z boczkiem podsmażamy razem wtedy przechodzą fajnie smakiem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża bagietka pszenna
    300 g pieczarek
    150 g boczku
    100 g sera żółtego
    szczypta czosnku granulowanego
    szczypta przyprawy do pizzy
    masło do smarowania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bagietka Zapiekanki

Zapiekanki na bagietce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka 1. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy, do podsmażonego lekko boczku dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i podsmażamy 10 minut. Bagietkę przecinamy na połowę a każdą połówkę przecinamy wzdłuż, smarujemy masłem. Wykładamy podsmażone pieczarki z boczkiem i posypujemy przyprawami.
  • 2. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy po zapiekankach, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 10 minut. Po upieczeniu polewamy ulubionym sosem.

Porady

Z tej porcji otrzymałam 4 spore zapiekanki, do zapiekanek możemy dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować