Pikantna, wytrawna babka z warzywami i boczkiem to danie, które smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Możemy je przyrządzić niezależnie od pory roku, pogody czy zasobności portfela. Jest to potrawa bez glutenu, więc idealna dla osób, które nie mogą lub nie chcą go spożywać. Potrawa, która świetnie się sprawdzi jako dodatek do grilla, ale i solo, czy w towarzystwie ulubionego sosu: czosnkowego, chrzanowego, koperkowego, pieczarkowego lub śmietankowego.
2.22 (9 ocen)
Porady
Babkę możemy zrobić w wersji łagodnej, wtedy wystarczy dodać pół łyżeczki pieprzu marynowanego. Możemy również zrobić ją w wersji warzywnej, wykluczając boczek. Natomiast sam boczek możemy zamienić na resztki wędlin jakie nam zalegają w lodówce, wtedy mamy potrawę zero waste :) Zioła prowansalskie możemy zastąpić innymi ulubionymi, lub dodać koperek, czy świeżą natkę pietruszki.
Komentarze