Chińskie Babeczki Ciao-Ciao

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne babeczki które można podawać nie tylko na co dzień lecz np: żeby zaskoczyć znajomych na imprezie :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż w torebce: 2 sztuki
    - jajka duże: 2 sztuki
    - Sos chiński Łowicz (mały słoik): 1 sztuka

    - fasola czerwona z puszki: 0.5 sztuki
    - Żółty ser: 15 gramów
    - przyprawa, np. Kucharek: 1 szczypta
    - pieprz ziołowy: 1 szczypta
    - sól okolo: 1 sztuka
    - koperek suszony: 1 szczypta
    - bazylia najlepiej świeża, ale może być też suszona: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Jajko Sosy

Chińskie babeczki ciao-ciao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na odwrocie opakowania i odcedzamy. Sos wlewamy do garnka i dodajemy fasolę oraz ryż. Ser żółty trzemy na tarce o małych oczkach i wsypujemy do garnka z fasolą i ryżem, następnie wbijamy jajka
    i dosypujemy przyprawy
    . Wszystko dokładnie mieszamy, wkładamy do foremek na babeczki i wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika
    na 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ser żółty Ryż Fasola czerwona Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować