Salzburger Nockerln

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Istny deser miłości - wieść gminna niesie, że swego czasu serwowała go Salome Alt - ukochana austriackiego księcia Wolfa Dietricha von Raitenau. Para doczekała się podobno 15-ściorga dzieci.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - mąka: 1.5 łyżki
    - cukier: 3 łyżki
    - cukier puder: 3 szczypty
    - masło: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Salzburger nockerln - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i w międzyczasie białka oddzielamy od żółtek. Żółtka z cukrem i mąką dokładnie ucieramy, białka ubijamy na sztywną pianę. Obie masy delikatnie mieszamy ze sobą i nakładamy do wysmarowanych masłem foremek. Zapiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 12- 15 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem w naczyniu, w którym były zapiekane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować