Aroniowe naleśniki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wspaniałe połączenie cierpkiej aronii z słodkim naleśnikiem. Polecam na lekki obiad, śniadanie lub pyszny podwieczorek.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szkl cukru białego
    2 cukry waniliowe
    3 szkl mąki pszennej
    1 ½ szkl mleka
    1 szkl wody gazowanej
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 garść pestek słonecznika
    1 słoiczek dżemu z aronii
    Dowolny jogurt do polania
    Owoce aronii do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Aroniowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz pestek słonecznika zmiksować na gładką, jednolitą masę i odstawić na 20 minut. Po tym czasie ewentualnie dolać jeszcze trochę wody i ponownie zmiksować. Dodać pestki słonecznika i dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki na suchej, rozgrzanej patelni teflonowej z obu stron na rumiano. Każdy naleśnik posmarować dżemem z aronii, zrolować i przekroić na pół. Podawać polany ulubionym jogurtem. Można udekorować świeżymi owocami aronii.

Porady

Składniki na 12-14 szt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować