Buraczki z gruszką i aronią

0 (0 ocen)

Nietuzinkowa sałatka z buraczków z owocową nutą i w nieco orientalnym stylu. Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 650 g obranych, ugotowanych czerwonych buraków
    2 małe, twarde gruszki (łącznie 200 g)
    150 g aronii (może być z kompotu)
    1 średnia czerwona cebula (100 g)
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanej bazylii
    1 – 2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki majonezu
    1 kopiasta łyżeczka curry
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Buraczki z gruszką i aronią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z gruszką i aronią 1. Buraki oraz pozbawione gniazd nasiennych gruszki pokroić w małą kostkę – przełożyć do miski. Dodać aronię, obraną i posiekaną cebulę, posiekane zioła oraz wsypać curry i pieprz cayenne. Całość wymieszać. Wlać sok z cytryny i dołożyć majonez. Składniki ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować