REKLAMA
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Na świątecznym wigilijnym stole nie może u mnie zabraknąć barszczyku z uszkami z grzybów leśnych, w ciągu roku zdarza się nam go robić ale nie smakuje tak jak w wigilię.
Kiszka ziemniaczana to tradycyjne danie w bardzo wielu kuchniach. U nas najbardziej znana jest na Podlasiu Ale również znają i robią ją na Białorusi lub Ukrainie.
Taką fasolkę ugotujesz w zaledwie 20 minut bo do tej fasolki dajesz gotową fasolę z puszki, bulion oraz przecier, zagotowujesz i możesz cieszyć się pyszną smaczną fasolką.
Kruche, maślano - serowe z nutą tymianku cytrynowego. Ot, prosty przepis!
Takie danie przygotujesz w zaledwie w kilka chwil mogą stać się dodatkiem do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Ziemniaki wyszły przepyszne z wyraźnym posmakiem boczku i pachnących pieczarek pod serową pierzynką. Uwielbiamy takie pieczone ziemniaczki.
Szybkie pizzerinki z ciasta bez wyrastania idealne na różne okazje, goście są nimi zachwyceni. Skladniki mozemy dodać wg. swoich upodoban
Przepis na te wytworne śledzie dostała kilka lat temu moja mama od swojej siostry, co roku u mnie gościły na wigilijnym stole. W tym roku również zrobiłam je, moja rodzinka je uwielbia i każdy czeka cały rok na te śledzie. Bo na święta bożego narodzenia smakują najlepiej.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna