Wigilijny anchois w pieczarkach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wigilijny anchois w pieczarkach to wspaniała przekąska na stół Wigilijny.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pieczarki 16 szt.
    Wino białe wytrawne 1 szklanka
    Oliwa 3 łyżki
    Filety anchois 8 szt.
    Jajko 1 szt.
    Bułka tarta 4 łyżki
    Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Wigilijny anchois w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pieczarki oczyścić i oderwać trzonki. Trzonki posiekać. Filety anchois i posiekane trzonki pieczarek przysmażyć na oliwie. Dodać natkę pietruszki, jajko, 2 łyżki bułki tartej. Wymieszać i doprawić do smaku. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać resztą bułki tartej. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, polać winem i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować