Rolada z agrestem,truskawkami, borówkami i galaretką

1 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To zrolowana, owocowa kwintesencja lata.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki biszkoptu:
    4 jaja
    5 łyżek mąki
    4 łyżki cukru
    ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki masy:
    1,5 szklanki śmietany 30%
    3,5 drobnych łyżeczki żelatyny
    ¼ szklanki wrzątku
    1,5 łyżki cukru pudru
    1 szklanka obranych i pokrojonych truskawek
    Pół szklanki borówek amerykańskich
    pół szklanki drobnego agrestu
    pół szklanki gotowej stężałej galaretki truskawkowej
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada

Rolada z agrestem,truskawkami, borówkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka ubij na puszystą pianę z cukrem. Na końcu wsyp mąkę wymieszą z proszkiem do pieczenia i wymieszaj całość delikatnie łyżką. Wyłóż na blachę 24 na 38 cm i piecz około 15-18 minut w temperaturze 160 stopni. Gdy ciasto lekko przestygnie zwiń je w bawełnianą ściereczkę i w rulon.
  • 2. Przygotuj masę. Agrest, borówki umyj, obierz i osusz. Galaretkę pokrój w drobną kostkę. Żelatynę rozpuść we wrzątku, aby nie było grudek. Śmietanę ubij puszystą masę. Wsyp cukier, wlej lekko przestygniętą żelatynę i zmiksuj. Na końcu dodaj owoce i żelatynę. Biszkopt posmaruj masą i zwiń w rulon. Schłodź w lodówce około 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Borówki amerykańskie Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować