Rolada z agrestem,truskawkami, borówkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jajka ubij na puszystą pianę z cukrem. Na końcu wsyp mąkę wymieszą z proszkiem do pieczenia i wymieszaj całość delikatnie łyżką. Wyłóż na blachę 24 na 38 cm i piecz około 15-18 minut w temperaturze 160 stopni. Gdy ciasto lekko przestygnie zwiń je w bawełnianą ściereczkę i w rulon.
2.Przygotuj masę. Agrest, borówki umyj, obierz i osusz. Galaretkę pokrój w drobną kostkę. Żelatynę rozpuść we wrzątku, aby nie było grudek. Śmietanę ubij puszystą masę. Wsyp cukier, wlej lekko przestygniętą żelatynę i zmiksuj. Na końcu dodaj owoce i żelatynę. Biszkopt posmaruj masą i zwiń w rulon. Schłodź w lodówce około 1,5 godziny.
Komentarze