Zwijane pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać do miski. Dodać sól. Drożdże rozpuścić w wodzie. Do misy z mąką wlać olej i rozczyn z drożdży. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok 1h.
Pieczarki obrać , pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem 1łyżki oreganmo i 1 łyżeczki soli. Pomidory i ogórki pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w półplastry.
Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je. Wierzch posmarować ketchupem i posypać oregano. Nałożyć pieczarki , a następnie pomidory, ogórki i cebulę. Na wierzch ułożyć plastry sera. Zwinąć w roladę. Kroić plastry ok 3cm. i układać na blaszce lub na kratce od piekarnika wyłożonej folią aluminiową. Piec w rozgrzanym do 220*C piekarniku przez ok 20min
Komentarze