Żurek z wiejską kiełbasa i jajkiem - z torebki i z wodą z ogórków kiszonych

5 (173 ocen)

  • 35 min

Do żurku dodaje wode z ogórków kiszonych , żurek ma wtedy lekko kwasny , fajny smak:)

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kg kiełbasy wiejskiej
    żurek z torebki
    majeranek
    ODROBINA OREGANO ,
    pół szklanki wody z ogórków kiszonych
    sól
    6 jajek
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żurek z wiejską kiełbasa i jajkiem - z torebki i z wodą z ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .
    W 2 litrach wody gotuje przez 15 minut pół kilo kiełbasy wiejskiej pociętej w kawałki.
    . Do wywaru z kiełbasy dodaję żurek z torebki , oraz wode z ogórków kiszonych. Doprawiam , sola majerankiem i oregano.

    w osobnym garnku gotuje jajka na twardo.
    Żurek podaję na talerzu z kiełbasa i jajkiem, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować