Żurek z pieczarkami

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

smacznego

  • 20 min

Składniki:

  • - wywar rosołowy (2 kostki rosołowe, 3 marchwie, korzeń pietruszki, selera, cebula)
    - 30 dag pieczarek,
    - 2 kiełbasy białe,
    - 1 szklanka zakwasu,
    - 5 ziarenek ziela angielskiego,
    - 3 liście laurowe,
    - 2 ząbki czosnku
    - dla każdej osoby 1 jajko
    sól, pieprz, majeranek, śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Żurek z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy rosół z dwóch kostek rosołowych i warzyw, wyjmujemy wszystkie warzywa z których można zrobić sałatkę warzywną (dodany kolejny przepis) kroimy w plasterki pieczarki i gotujemy w oddzielnym garnku, do rosołu dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieczarki, gotujemy z 10 min. następnie dodajemy czosnek, majeranek zakwas i pokrojoną kiełbasę, gotujemy 20 min. Po ugotowaniu wlewamy śmietanę. Przed podaniem na każdym talerzu kroimy jajko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować