Żurek Wielkanocny w chlebie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Żurek w chlebie jest nie tylko smaczny ale też z apetytem się go je :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • DO ZUPY:
    - karkówka - plastry: 600 gramów
    - rosołki wołowe: 2 sztuki
    - chrzan ze słoiczka: 120 gramów
    - żur w butelce: 1 szklanka
    - jajka ugotowane: 4 sztuki
    - sól morska Kamis: 1 szczypta
    - Pieprz biały Kamis: 1 szczypta
    - Ziele angielskie Kamis: 3 sztuki
    - Liść laurowy Kamis: 3 sztuki
    - chlebki do zupy: 2 sztuki
    - śmietana 12%: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pieczywo

Żurek wielkanocny w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żurek w chlebie 1. Mięso pokroiłam w plastry grubsze 3 sztuki , gotowałam na małym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ziela angielskiego i dwóch rosołków wołowych przed 1 godzinę. Kiedy mięsko się ugotowało wyjęłam je i pokroiłam w paseczki włożyłam z powrotem do garnka. Wlałam żur i gotowałam jakieś 5 minut. Włożyłam chrzan i doprawiłam do smaku solą i pieprzem białym na koniec dodałam śmietanę 12 % 3 łyżki do rozjaśnienia zupy
    Jajka ugotowałam na twardo obrać i pokroiłam w plastry
    Pokrojone jajka włożyłam do chleba wlałam żurek :) smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować