Żurek o smaku wędzonki i czosnku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Żurek na domowym zakwasie o smaku wedzonki z dodatkiem nuty czosnkowej i ziolowej

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350gram kosci wędzonych,
    Laska kiełbasy wiejskiej,
    20dkg słoniny,
    Laska kiełbasy czosnkowej,
    Łyzka smietany,
    Sól.do smaku,
    Majeranek
    ZAKWAS;
    4łyżki mąki żytniej,
    2 ząbki czosnku,
    4ziela angielskie,
    Skórka chleba

Żurek o smaku wędzonki i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kosci zalewamy woda, gotujemy ok 45 min na wolnym ogniu w tym.czasie kroimy kielbase wiejska dodajemy do calości i dalej gotujemy...razem godzine.
    Na patelni topimy slonine, dodajemy kiełbase czosnkowa i chwile razem smazymy dokladnie uprzednio mieszajac.
    Skladniki na zakwas mieszamy z woda (ok szkl) i to musi postac, przykryte gaza ok 5dni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy