Żurawinowa konfitura

  • wyświetlono: 406 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepyszna konfitura z żurawiny doskonała do mięsa ale również do herbaty...

anetaL78
  • 50min

Składniki

1 kg żurawiny
2 jabłka
sok z 2 cytryn
500 g cukru
niepełna szklanka wody

Sposób przygotowania przepisu:

Żurawinowa konfitura

  • 1. Żurawinę umyć,oczyścić. 1/3 owoców odłożyć.
  • 2. Do pozostałej porcji owoców dodać sok cytrynowy oraz cukier,wodę,starkowane jabłka.Zagotować.
  • 3. Po 15 minutach dodać pozostałe owoce-te odłożone.Gotować 30 minut ciągle mieszając az masa zgęstnieje.
  • 4. Umieścić konfiturę w słoikach.
    Pasteryzować ok.10 minut.

Porady

Można dodać mniej cukru wtedy będzie lepsza do wędliny

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura agrestowa

Dodane przez: mariwanna

Konfitura agrestowa

gęsta, idealnie słodka, prawdziwa....

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Ania_L

Konfitura truskawkowa

Konfitura truskawkowa: intensywnie...

Konfitura jagodowa

Dodane przez: ewaeu

Konfitura jagodowa

Pyszna, zdrowa konfitura jagodowa.

Konfitura malinowa

Dodane przez: paulinna

Konfitura malinowa (do herbaty)

Konfitura malinowa to świetny dodatek...

Konfitura paprykowa

Dodane przez: dorota w

Paprykowa konfitura

Niezwykła konfitura, z papryki....

Słoneczna konfitura

Dodane przez: zzewa

Słoneczna konfitura

Dlaczego nazwałam tę konfiturę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE