Żurawinowa konfitura

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepyszna konfitura z żurawiny doskonała do mięsa ale również do herbaty...

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg żurawiny
    2 jabłka
    sok z 2 cytryn
    500 g cukru
    niepełna szklanka wody

Żurawinowa konfitura - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę umyć,oczyścić. 1/3 owoców odłożyć.
  • 2. Do pozostałej porcji owoców dodać sok cytrynowy oraz cukier,wodę,starkowane jabłka.Zagotować.
  • 3. Po 15 minutach dodać pozostałe owoce-te odłożone.Gotować 30 minut ciągle mieszając az masa zgęstnieje.
  • 4. Umieścić konfiturę w słoikach.
    Pasteryzować ok.10 minut.

Porady

Można dodać mniej cukru wtedy będzie lepsza do wędliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy