Żurawinowa kołderka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Uwielbiam żurawinę, nadaje wyrafinowanego smaku potrawom. Potrawę przygotowuje się w sposób prosty i bardzo szybko.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Mozzarella
    • Żurawina w słoiczku

Żurawinowa kołderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • mięso 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • mięso 3. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
  • ser 4. Na każdym kawałku mięsa układamy ser mozzarellę.
  • żurawina 5. Następnie smarujemy żurawiną, w dowolnej ilość, mniej lub więcej w zależności jak wolicie.
  • danie 6. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy