Zupka to delitany krem śmietankowo pieczarkowy z mini pulpecikami, zagościła u mnie na uroczystości chrzcin mojego dziecka a teraz gości na świątecznym stole:)
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
- marchew: 3 sztuki
- mięso mielone: 0.5 kilograma
- por: 0.5 sztuki
- pieczarki: 0.5 kilograma
- sos pieczarkowy w proszku: 1 sztuka
- zupa pieczarkowa w proszku: 1 sztuka
- woda: 3 litry
- serki topione pieczarkowe: 2 sztuki
- serki paprykowe topione: 2 sztuki
- rosołki: 2 sztuki
Zupka z serków topionych i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przyrządzenia
Zagotować wodę, dodać rosołki. Na patelni poddusić pieczarki, marchew starta na tarce i pół pora. Z mięsa robimy pulpeciki (dodajemy wszystko tak jak do kotletów mielonych. Wrzucamy kulki pomału do zupy żeby się nie porozpadały. W jakimś naczyniu rozrabiamy sos i zupę pieczarkowa wg opakowania (razem na 0,5 l wody) Dodajemy do garnka i niech się gotuje. Na koniec dodajemy serki najlepiej troszkę rozrobione w wodzie cieplej żeby grudek w zupie nie było. Doprawiamy wg. uznania.
Komentarze