Zupka z serków topionych i pieczarek

4.49 (178 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zupka to delitany krem śmietankowo pieczarkowy z mini pulpecikami, zagościła u mnie na uroczystości chrzcin mojego dziecka a teraz gości na świątecznym stole:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchew: 3 sztuki
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - por: 0.5 sztuki
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - sos pieczarkowy w proszku: 1 sztuka
    - zupa pieczarkowa w proszku: 1 sztuka
    - woda: 3 litry
    - serki topione pieczarkowe: 2 sztuki
    - serki paprykowe topione: 2 sztuki
    - rosołki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka z serków topionych i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przyrządzenia
    Zagotować wodę, dodać rosołki. Na patelni poddusić pieczarki, marchew starta na tarce i pół pora. Z mięsa robimy pulpeciki (dodajemy wszystko tak jak do kotletów mielonych. Wrzucamy kulki pomału do zupy żeby się nie porozpadały. W jakimś naczyniu rozrabiamy sos i zupę pieczarkowa wg opakowania (razem na 0,5 l wody) Dodajemy do garnka i niech się gotuje. Na koniec dodajemy serki najlepiej troszkę rozrobione w wodzie cieplej żeby grudek w zupie nie było. Doprawiamy wg. uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować