ZUPKA Z PNIÓWEK Z MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dla wielbicieli grzybów, idealna.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kg pniówek (opienek)
    1 opakowanie makaron nitki,
    1 szt marchew,
    1 łyżeczka Sól,
    do smaku pieprz,
    5 łyżek śmietany

Zupka z pniówek z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby czyścimy, kroimy na małe kawałki i myjemy. Wsypujemy do garnka zalewamy wodą. Wsypujemy sól i gotujemy. Marchewkę kroimy w talarki i dodajemy do grzybów. Gdy grzyby będą miękkie wsypujemy makaron ( im chcemy gęstszą zupę tym więcej). Gdy makaron zmięknie dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy