Zupka wielowarzywna

0 (0 ocen)

Warzywne szaleństwo, im większy garnek i większa różnorodność warzyw tym lepiej :D

Składniki:

  • 0,5 kg kości schabowych
    włoszczyzna
    1 kalafior
    1/2 kapusty białej
    7-8 średnich ziemniaków
    1 cukinia
    1 słoik domowego przecieru
    100 ml przecieru sklepowego + 1/2 szklanki mleka
    1 kostka rosołowa
    2 łyżeczki soli
    2 łyżeczki vegety
    pieprz

Zupka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Włoszczyzna 1. Kości umyć, zalać wodą, posolić i zagotować. Zebrać szumowiny i dodać włoszczyznę. Posypać vegetą i gotować na bardzo małym ogniu około 30 minut.
  • Ziemniaczki w kosteczkę ;) 2. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • Poszatkowana kapusta 3. Kiedy ziemniaki zaczną mięknąć wlać przecier wymieszany z mlekiem (i przecier domowy lub podwójną porcję zwykłego). Kostki się już pewnie ładnie obgotowały, więc można je wyjąć, aby nie zawadzały. Wrzucić kostkę rosołową. Dodać poszatkowana kapustkę.
  • Kalafiorek i cukinia 4. Po kilku minutach, jak kapusta troszkę zmięknie i zrobi trochę miejsca, dodać podzielonego na różyczki kalafiora i pokrojoną w kostkę cukinię. Gotować całości 10-15 minut i gotowe. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy