Zupka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kości umyć, zalać wodą, posolić i zagotować. Zebrać szumowiny i dodać włoszczyznę. Posypać vegetą i gotować na bardzo małym ogniu około 30 minut.
2.Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
3.Kiedy ziemniaki zaczną mięknąć wlać przecier wymieszany z mlekiem (i przecier domowy lub podwójną porcję zwykłego). Kostki się już pewnie ładnie obgotowały, więc można je wyjąć, aby nie zawadzały. Wrzucić kostkę rosołową. Dodać poszatkowana kapustkę.
4.Po kilku minutach, jak kapusta troszkę zmięknie i zrobi trochę miejsca, dodać podzielonego na różyczki kalafiora i pokrojoną w kostkę cukinię. Gotować całości 10-15 minut i gotowe. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)
Komentarze