Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę

4.5 (154 ocen)

Pyszna, zdrowa i dietetyczna - czegóż chcieć więcej ?

Składniki:

  • - 1 mała główka młodej kapusty włoskiej
    - 1 mała kapusta pekińska
    - 1 czerwona duża papryka
    - 3-4 łodygi selera naciowego
    - kawałek selera w korzeniu
    - 3 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 3,5 l. wody
    - sól, pieprz, zioła ( ziele angielskie, liść laurowy, 2 łyżki lubczyku suszonego, 1 łyżka cząbru, 1 łyżka bazylii, 1 łyżka koperku lub inne jakie chcecie)
    - kawałek świeżego imbiru
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie kapusty szatkujemy, wrzucamy do jednej miski i mieszamy:Następnie wszystkie pozostałe warzywa myjemy, marchew, pietruszkę, oba selery obieramy . Seler naciowy kroimy w cienkie półplasterki a resztę warzyw ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w paseczki.Wszystko razem zalewamy wodą i gotujemy około godziny. Kiedy kapusty będą miękkie dodajemy starty imbir i pozostałe zioła i gotujemy jeszcze z 30 min. Zupkę możemy jeść tak jak jest lub z młodymi, gotowanymi w mundurkach ziemniakami. Kiedy znudzi się Wam ta wersja zupy możecie ją zmiksować i zjeść w innej formie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować