Zupka pieczarkowa

5 (160 ocen)

  • 30 min

Bardzo pyszna i zdrowa zupka

  • 30 min

Składniki:

  • pół kilograma pieczarek
    2 marchewki
    1 mała cebula
    3 litry wody
    pieprz i sól do smaku

    2 łyżki mąki
    3/4 szklanki śmietany

    250 gram makaronu rurki z mąki z pełnego przemiału
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki (ja miałam duże to pokroiłam w półplasterki), marchewkę również kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w drobne piórka.
  • 2. Dajemy to wszystko do wody i gotujemy około godziny.
    Doprawiamy do smaku.
  • 3. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy do zupy, jak zakipi zdejmujemy z ognia.
  • 4. Makaron rurki z mąki z pełnego przemiału gotujemy w osolonej wodzie i dajemy na talerze i zalewamy zupą.

Porady

Makaron po ugotowaniu można również od razu dodać do zupy i wtedy podawać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować