Zupa żołądkowa z ziemniakami, dynią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki dokładnie umyć i pokroić w mniejsze kawałki.
W garnku, na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać mięso i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Dodać 2 l przegotowanej wody i listek laurowy, ziele angielskie i gotować 1 godz. na wolnym ogniu.
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i tak samo zrobić z dynią. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Dodać również zioła prowansalskie, majeranek. Gotować na wolnym ogniu ok. 30 min.
Dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, sól do smaku oraz posiekany koperek.
Zupę podawać gorącą.
Smacznego.
Komentarze