Zupa żołądkowa z ziemniakami, dynią i papryką

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna, z taką już jesienną nutą.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g żołądków drobiowych
    cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju rzepakowego
    listek laurowy
    3 kulki ziela angielskiego
    4 ziemniaki
    2 papryki zielone
    dynia hokkaido ok.500 g
    łyżeczka ziół prowansalskich
    łyżeczka majeranku
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
    2 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa żołądkowa z ziemniakami, dynią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki dokładnie umyć i pokroić w mniejsze kawałki.
    W garnku, na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać mięso i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Dodać 2 l przegotowanej wody i listek laurowy, ziele angielskie i gotować 1 godz. na wolnym ogniu.
    Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i tak samo zrobić z dynią. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Dodać również zioła prowansalskie, majeranek. Gotować na wolnym ogniu ok. 30 min.
    Dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, sól do smaku oraz posiekany koperek.
    Zupę podawać gorącą.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Papryka Ziemniaki Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować