Zupa ziemniaczano sojowa z purpurową marchwią

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zobaczyłam purpurową marchewkę u koleżanki i zachwyciła mnie kolorem. Szukałam jej intensywnie pytając we wszystkich znajomych sklepach z warzywami. I w końcu trafiłam na nią zupełnie przypadkiem

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - napój sojowy naturalny, z kartonu: 1 szklanka
    - marchewka purpurowe: 1 sztuka
    - szalotka: 1 sztuka
    - papryczka chili posiekana: 1 łyżeczka
    - ziemniaki: 3 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - olej albo oliwa: 1 łyżeczka
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - pieprz świeżo zmielony: 0.25 łyżeczki
    - rzeżucha świeża: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczano sojowa z purpurową marchwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa obrałam, oczyściłam. Szalotkę i czosnek drobno posiekałam, wrzuciłam na patelnię z podgrzaną oliwą, dodałam posiekane chili, podsmażyłam kilka chwil. Następnie dodałam startą na tarce jarzynowej marchew i smażyłam razem mieszając aż nieco zmiękła. W garnku zagotowałam napój sojowy dodając 1/2 szkl. wody. Wrzuciłam pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i ok. 1/4 łyżeczki soli. Gdy ziemniaki zmiękły dodałam podsmażone warzywa i jeszcze chwilę razem gotowałam. Doprawiłam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podałam posypane świeżą rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bez laktozy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować