Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna syta i pożywna zupa ziemniaczana z podsmażonymi na maśle warzywami z dodatkiem suszonych podgrzybków. Świetnie nas rozgrzeje w chłodniejsze dni, zupa ma bardzo aromatyczny zapach grzybów. Bardzo szybka w przygotowaniu z łatwo dostępnych składników.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:
    3 łyżki prawdziwego masła
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    1 pietruszka
    kawałek selera korzenia
    8 grzybów suszonych podgrzybek brunatny
    1/2 pora
    5-6 ziemniaków
    kostka rosołowa
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek warzywa należy obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na prawdziwym maśle. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Potem do warzyw dolać 3 litry wody, dodać suszone grzybki oraz dodać ziemniaki i kostkę rosołową. Zupa ziemniaczana powinna być gotowana na małym ogniu do miękkości. W razie potrzeby przyprawić solą lub pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-03i5ioe

To może cię zainteresować