Zupa ziemniaczana z serkiem topionym

3 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę ziemniaczaną z dodatkiem serka topionego. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 marchewki
    1 pietruszka
    5 szkl rosołu
    4 duże ziemniaki
    1 listek laurowy
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 serek topiony (100 g)
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa ziemniaczana z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Wkładamy do gotującego się rosołu.
    Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do warzyw.
    W miseczce mieszamy serek i gorący rosół ( 1/2 szkl z garnka) do rozpuszczenia. Wlewamy do ugotowanej zupy i solimy do smaku, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Serek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować