zupa ziemniaczana z pieczarkami

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

pyszna powszednia zupka

  • 30 min

Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
    0,7 kg ziemniaków
    25 dag pieczarek
    garść mrozonki marchewka z groszkiem
    1 średnia cebula
    1 łyżka mąki
    przyprawa uniwersalna, sól, pieprz
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    majeranek (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka ugotować z przyprawa uniwersalna do miękkości, odłożyć na talerzyk.
    Ziemniaki pokroić w kosteczkę, wrzucić do powstałego bulionu, dodać mrożonkę i ugotować.
    Pieczarki posiekać, przesmażyć z posiekaną cebulą, zasypać mąką, wymieszać, przełożyć do bulionu, zagotować wszystko przez 5-6 minut,doprawić, wyłączyć gaz, po chwili dodać śmietanę i ewentualnie majeranek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować