Zupa ziemniaczana z koperkiem

5 (166 ocen)

  • 10 min

Moja rodzina bardzo lubi tą zupę. Jest taka zwyczajna ale bardzo smaczna.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka
    kostka rosołowa drobiowa
    2 marchewki
    korzeń pietruszki
    cebula
    5 ziemniaków
    2 łyżki gęstej śmietany
    sól, pieprz, maggi
    pół pęczka koperku
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczana z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować 2 l wody. Wrzucić wyczyszczone i umyte skrzydełka, pokrojoną w kostkę marchewkę, cebulę ponakłuwaną nożem, pietruszkę, kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu. Po około 15 minutach wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania zabielić śmietaną i wsypać koperek. Przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować